Rennais 2013-2014

Rennais 2013-2014

Dec 30, 2007

really homesick!

skang ni di bibliotheque,tgh sjuk2 on9..ekceli ni pon br jk bgn tdur..bgn pkl 7 lbh,chatting smpi pkl 9 lbh,then tdur smpila 11 lbh.huhu.dun care la.yg pentingnya,aku buhsan..

smlm,tetiba la plak aku termimpikan family..ada bapa daud,auntie la,mummy,kak line...dui,homesick trus aku.idup ngan frens di cni,mmg best,but ndala sm idup ngan family.kami dicni makan sm2,jalan sm2,study pn sm2.it feels like a family,but still,i miss them a lot.really2.aku msh ingat lg,dl,tem tahun 2,kami bt trip round2 sabah nek kereta.best gla tem tu.arwah tua eron pn msh ada lg.pas2,skali lg,kami bt trip pi kl-langkawi-kedah-thailand.best..pas2,teringat plak,kalo aku blk mlm,mkn di rumah nenek.mama msk n bw mknn pi rmh nenek,auntie la pn.pas2,smbl2 mkn,duduk tgk brita.kalo ada arwah nenek haji lgla besh,slalu akan tny soklan yg sm,coz memori dia sda xkuat.tp,itulah yg aku rindu skali.

then,bla malam raya,jln2 pi rmh nenek,rumah auntie la,rmh makmun..sj2 mau menyibuk.pas2,tlg mama susun kuih n kek di luar.kdg2.buhsan2,join faris n anak2 buah aku men bedil n bunga api.hahha..feels like i'm a child once again.1st day raya plang,slalunya,area kami akan buat open house.lps babah,pakcik2 n kazen2 aku yg lelaki abis smbhyg raya,salam sm mama,babah,nana n faris.n mcm thn lps,babah mesti bg pesanan,srh blajar rajin2,jgn tinggal smbhyg..then,pi jln2 minta maaf sm drg.n duit raya skali.ehehe.open house plang,slalunya aku n nana aku kerja di dapur jak.cuci pinggan,lap pinggan.hahha.lg besh.kdg2 sj jak eskep kasi nana bt kerja.ehehhe.2nd day raya,slalunya lawat kubur arwah datuk,then pi braya.best gla.yg paling best,kalo braya di patau2.dl,jambatan dia kayu jak.jd,mesti adala antara makcik2 yg akan terpelcok,coz pki kasut tinggi.wahahha.lawak.n slalunya kami akan braya tem mlm,cantik gla view laut tem mlm.

bla la mau abis homesick aku ni.penat aku layan.2hb ni,nana blk asrama sda(f5,n she should really works hard) n 6hb ni,babah sm mama blk dr haji.n 4 us,vacation is over:(

tu jakla,salam

p/s-nnt aku bt report psl trip pi london n paris.ni guna laptop ajiem.da!!~~

Dec 19, 2007

once upon a time...

Salam..

Td lps mkn,aku tertidur awl.biasala,buayakan.ehehe.then,pkl 12.30,tba2 terbgn.n suddenly,aku teringat tem aku di smsl dl.agak lawak la jgk bla ingat.tem msk f1,mmg blur2 la.biasala,junior kan.n kwn aku pnh ckp
`kite dl kan,tem form 1,benci kite nk tgk muka ko.masam jek.tensen betulla.tp skang ni ok plak.xdelah truk sgt pn’
Hahha.mmg aku ingat btul apa yg c shahnim ckp tu.org kedah,lama sda tinggal labuan,tp accent smnnjg dia xilang2.haha.then,aku mmg jenis yg suka buat bising,kacau org,terutamanya tem prep.msk klas sarjana,especially exm klas,mmg agak tensen la.sumanya pn jenis rajin stadi.adeh.tu yg rimas tu.tem prep,diam jak.rimas!!!tyme tulah jugak,aku pi bt bising.nyanyi la,bercerita la,kacau org stadi la.hahha.pas2,di asrama,aku slalu bt bising jgk.smpikan,kalo kwn2 aku dgr suara org menjerit,drg tau la tu,aku yg bising.
‘ko ka yg jerit td tu?bising eh’
hahhaa.sian2.tabah jalah kamu.penah jgk,tem f2,kami ada ambang pmr.men lumpur,msk longkang,then mandi laut.best2.tp satu jalah slack.aku mmg geli gla kalo cacing ka,ulat ka,lintah ka.so,bla msk jak longkang tu,brabis la aku tgk kalo2 ada lintah mlekat.suddenly,aku nmpkla benda berkilat2.apa lg.mmg teriak gla la.suma org menggelabah,coz aku mmg brabis teriak n mmg tem tu,mau nangis mau ada.lwak gla tem tu.cikgu shamrin,trus pi blakang,tgk apa jd.bla cek2 jak,xda apa2 pn.cis.buang karan jak aku teriak.adus.




tem smbhyang terawih di dewan samudera..f4 gurls,2005
then,bla f4,takut jgkla mau bt dajal.apa ndanya,kwn2 aku suma pn pengawas,farahan,shahnim,her,nana,daz.aku mmg xska men petang.gosh,really buhsan seyh.bg aku,tdur lg best.tp tulah ssh mau eskep,br jak mau eskep,mesti kena cari.wahahha.tp bgus la jgk.skurang2nya,ndala aku slalu bt dajal.ehehe.



tem mlm fivers,dr kiri,her,farahan,me n shahnim;)


yg paling aku ingat,dr f1,smpi la f5,smngt gla mau kuar klas awl,coz mau smpi dwn mkn awl,then mkn awl.xpyh la beratur pnjg2.tem f2,aku mmg sot2 sket.smngt gla mau abis klas,coz mau mkn.n slalunya,tem klas PAI,aku akan bgtau ustaz,kalo mau abis ms.smpikan,ustaz pn geram ngan aku.hihi.sori ustaz.crita psl mkn ni,ingat plang tem bln posa.kalo aku,aku akan sahur.so,mmg hampir stiap harila,pkl 4 pg,trn dwn mkn n sahur.tem f3,pmr abis tem awl2 bln posa.so,lps abis jak pmr,mmg enjoy gla la.novel aku,aku angkut byk2 ke dorm.brabis bca.pas2,angkut gem,saidina,pas2,bw hp.ehehe.bt dajal jap.jd,lps sahur tu,kan awl lg,org pn byk yg still tdur coz mls mau sahur.kami blh plang bt bising.nyanyi2,men saidina,pas2,saja jak hentak2 kaki tem nek tangga.hahha.mmg jahat gla.sengaja jak tu.ehehe. perfect score di smesh,ogos 2006.one of my sweetest memories;p

pas2,tdur dlm klas.waaa…mmg feveret.ngantuk jak,tdur.ikut ska ati jak.tem f3,mmg tdur la feveret aku.hampir suma subject pn tdur.slalunya,kalo bi literature,tdur la.bed time story bha tu.geo pn.smpikan,cikgu dtg jak tmpt aku,supaya aku bgn.ehehe.kalo f4,jgn ckpla,tdur jak.slalunya,tem math tamb la.xphm apa2 kan,tdur la.sej,bio,bm pn best jgk tdur.kalo pai,fizik,kimia,tkut mau tdur coz nnt kena soal,bi plang,tkut seyh.madame wong bha tu.free jak nnt kena cubit.huhu my classmate.the only gurls.10 over 15 boys;p
gambar klas aku,5 sarjana with my feveret teacher 4 my feveret subject,cikgu marlina;)
satu lg kelemahan aku.aku mmg penakut.huhu.mmg aku admit la.tem f5,kami f5 suma satu dorm.then,bla bln 6,tetiba kena pindah dorm lama,kena jd ketua dorm.tem tu,suma f5 pn tensen,coz kena angkut2 brg lg.slalunya,aku akan stay-up smpi pkl 12 di study room.n bla aku pindah dorm,sshla jgk,coz bla aku nek jak,dormmate aku suma sda tdur.adush.tulah,spnjg dr bln 6 smpi la spm,aku ska tdur dorm org.slalunya dorm aznah,kadang2 dorm suriah,dorm shahnim@dorm c nana.smpikan,adik aku pn fed-up.slalu sgt kaco dia tdur.wahaha.sori la.





dormmate tem f5.jan 2006-jun 2006;)miss u all



ni pn dormmate aku jgk.bendahara 6,2004-2006;p



Rindu ngan smsl,rindu ngan drg suma.hope we can meet nnt.miz u all!muah!;p


p/s-HAPPY BESDAY BABAH!n slamat hari raya,maaf zahir batin;)

Dec 17, 2007

enfin,l'examen est termine!!!!;p

salam

td kami ada exam french.huhu.agak ssh la jgk coz byk yg aku xtau jwb.yg pentingnya,exam sda HABIS!!!yeaahhaaaaa...hahhahha....td kunun2,lps abis exam tu,mau pi patinoire,mau men ice skating.tp tgk2 xblh men,coz mcm ada kls 4 bdk2.ededde.sadis eh.pas2,pi cinema,manala tau ada film tgh men,coz madame ckp arini tiket just 5.50 euros jak.tp xda plak crita best.adus.apa pny malangla arini.huhu.tabah jakla..
ari rabu tu,aku,ipeyn,ummu n bib pi la bandar.pi bank n then pi tgk2 marche noel.cantik oo marche dia.byk lampu.best tngkap gambar.aku ada dgr jgk,di colmar,thn ni,marche noel dia lg meriah.waaaa...mesti bestkan??blh cuci2 mata.ehehe.



pas2,ari jumaat tu,kami xda klas ngan madame gwenaelle.cuma klas ngan madame veronique jak.yg bestnya,kami msk mskan french.buat kuih ,quiche,dessert,potato hancur(ntah apa ntah nm dia..ehehhe)really have a good time that day.lama sda nda bt kuih.mcm raya plang;)



oh ya,raya haji ari khamis nikan?kalo nda silap,20 hb,kalo ikut msia la.kalo di arab,mama blang,awl shari.4 me,that day is really special,coz aritu bkn jak hari raya haji,tp jgk besday babah!ehehe.unfortunately,xdptla bg babah hadiah.but i hope i can get into contact with him that day to wish him.;)

esk,kami akan present enquete yg kami bt aritu,sur les francais et la cuisine et l'alimentation.et apres,ptg tu,tgk wayang ngan madame!!ehehhe..bestnya!hari rabu plang,pi marche ngan madame.get to know nama2 sayur,ikan,n mcm mn rupa dia.pas2,ari khamis,sambut besday c ajiem!ada makan2,then peut-etre dgr lagu krismas.ehehhe.ari jumaat plak,pi blois!!!hahahha..best gla.ari sabtu,enfin,off to go!;p

tu jak kot.rasa best plang dpt update blog.lama sda xupdate.ehehe.so sorry~~~

p/s-terpkir mau pki bj kurung pi klas ari khamis ni.hope jdk la plan:)


tke cre!!




Dec 9, 2007

sejuk

skang ni on9 di luar library....sajuknyaaaaaaaaa
n lapar
xtau mau msk apa karang
ehehhe
salammmmmmmm;p

Dec 7, 2007

cheese tasting again!!!

salam

harini kan,tem kami klas ngan madame veronique,kami rasa byk cheese.mula2 tu,cheese kambing,rasa pahit2 sket.pas2,ada 3 ka 4 cheese lg yg nmpk mcm berkulat di tepi2 dia.geli seyh.yg pentingnya,i'm sick eating those cheese.len eh rasa dia.ada msm,masin,pahit.

ptg ni mau mendobi,pas2,byr rent.n then,kena bgtau makcik tu coz lampu di blk aku padam ni smlm.tabah jakla aku.harap benda ni blh solve la.maybe esk,kami pi cv utk bt enquete(banci) ttg pemakanan org french.huhu.malas

tu jak kot.salam:)

Dec 3, 2007

videos from cik ummu!!!

salam

ni ha videos dr cik ummu..konon2 msterpiece la..xpala,layan jalah ek!

video

hmm...apa mau ckp ah?oh ya,ari sabtu,kami jln2 pi saint pierre gare.saja jak mau tgk bus tu berhenti di mn.last2,kami jmpa satu marché ni,best gla!!!byk gla bju,buah,sayur,fruits de mer yg murah2..hope can pi sn lg la(bla usin ada..ehehhe)pas2,kelaparankan,makan di kebab.then blk,pi leclerc.shopping brg jap.tyme tulah,kak marini kol c ummu.dia ckp mau dtg pi tours,smpi ptg.wah,mmg bestla!!dpt la tgk tours tem mlm!!!

then,pkl 7.45 gtu kami pn bertolak pi bandar,mau ambil kak marini.actually dia lama sda smpi,tp ndapala.eheh.pas2 kami tmnkan dia pi satu tmpt ni,utk bt rekod suara 4 airfrance.huhu.bla abis2 jak recoding tu,mau dkt pkl 9 mlm sda.oleh krn bus paling last pn pkl 9,kami pn mkn di allo pizza.best la jgk.then,blk residence universitare n berborak smpi pkl 12 stgh

ari ahad,kami xhntr ya,just hntr smpi bwh jak.huhu.n hari ahad,mmg hujan jak satu hari tu.kerja aku arituh,cri hotel utk di uk nnt,then mcm besa la,tdoq!!ehehe.mlmnya,msk spaghetti n ayam msk merah.agak pelik,but c'est gènial!!ehehhe

minggu ni plang,kami akan mulakan klas informatique kami yg pertama.agak takut,but i hope that i can understand it well.hope so.tu jakla,salam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nov 30, 2007

salam


kemarin,ak,ummu n ipeyn pi bandar..sj2,mau makan quick(bajet mcm berduit,padahal kan bankrupt sda..huhu)pas2 kan,ada grève ni..aduh,takut la jgk actually,but,tulah actuality yg bkl kami tempuhi di france ni..di france ni,bapak byk grève dia..
xda kerja..testing2 gmbr pki hp br di quick..ehehhe:p

pas2,jln2 di bandar dia..skang ni,byk sda perhiasan krismas kena pasang..kalo jln2 tem mlm2,mesti bestkan??huhu..oh ya,maybe,21 dec,sblm cuti tu,kami pi blois kot,jumpa students msia sn,then mau tgk marché krismas dia..ehehe..cant wait!!


tu jak kot,nnt2 update lg,salam!!

Nov 28, 2007

new hp!

salam

kemarin,tanpa disangka2,aku bli hp baru yg ada 3g n tenet.actually,xterpkir pn mau bli,memandangkan budget pn agak lari dr kiraan aku.tp last2 bli jgk.agak puas ati la jgk(eventhough cannot on9 di kom...huhu)
sbnrnya dl tem babah mau blikan hp,aku mau bli sony ericson jgk,tp mama nda srh.n now,i got it!!ehehhe.skng ni aku menyibuk di blk ummu,pinjam tenet dia kjp.
buhsan eh skang ni.life pn macam makin tensen.tensen+buhsan=gla la aku lama2.huhu
bha tu jak la.got a rendez-vous ngan kazen aku jap lg.chatting!!!!ehehhe.salam:)

Nov 25, 2007

tagged by mr k

LIST OUT THE TOP 5 PRESENTS YOU WISH FOR:
(a)tiket balik labuan..huhu
(b)a novel jiwang from msia..
(c)a mp3
(d)presents from my family..apa2 jak
(e)kek mama

LIST OUT THE REASONS FOR YOUR CHOICES:
(a)really miss labuan lo..
(b)buhsan cni..mau bc novel french pn nda pahamm..warghhhh
(c)mp4 yg br bli sda rosak..mp3 lama plang kena rmps cikgu dl(ehehe)..mau satu!
(d)best apa dpt brg dr labuan..jauh bha tu..;p
(e)really miss it..huhu

THE PERSON WHO TAGG-ED YOU IS: Mr K
5 IMPRESSIONS OF HIM/HER:
(a) xpenah chat sm ya lg,but jmpa adala skali
(b) bek
(c) hmm..dia kata dia org kdayan..tp nda pndi ckp kdayan.
(d) org miri
(e) haaaaa...nda tau pa lg.ehehe..


MOST MEMORABLE THINGS HE/SHE HAS DONE FOR YOU:hmm..bt ms ni,xda lg..nnt2 ada kot;p

MOST LOVED INVENTION (does not need to be technologically advanced):novels,stamps,internet,travel;p

WHAT DO YOU DESPISE THE MOST:huhu..the same.waiting people.

6 PEOPLE YOU WANNA TAG: ipeyn,ummu,mlat,hmmm..nda tau lg..3 org pn okla kan..;p

p/s-ni br 1st tymeaku bt mnda2 ni..xtau mau jwb cemn.men hantam jak.ehehe..

Nov 21, 2007

voilà!!!

salam

hasil drpd kebuhsanan aku ahad tu,akhirnya dpt jgk aku menghasilkan satu video.ndala ok sgt pn,sbb ni 1st tyme aku bt vid.sori kalo kualiti vid nda bgus.kbyakannya aku ambil pki cam hp.

video

ptg ni,ada perjumpaan plajar etrangèrs di Halles.Havent decide mau pi ka nda,tp kira mau pigila.oh ya,skang ni slalu sgtla hujan.i really like hujan,but the thing that aku xsuka,byk cacing seh bertabur di jalan.siut jak.sdala pink,pnjg2 lps tu bsr2 lg tu.tekanan btul kalo jln.

xtau la apa mau bt minggu ni.maybe ari sabtu n ahad pi Vinci kot.ada mcm pameran psl culture n bhs.kalo ada kwn,pi kot.n at last,ari isnin tu sda bt rendez-vous ngan prèfecture(imegresen).n kemarin lps abis klas aku n ummu kena pi sana blk coz lupa bg bourse.nsbla bus ttp ada,coz kemarin ada grève.huhu.esk,mama n babah bakal pi kk,then fly pi mekah ari jumaat tem subuh.harap2 sumanya akan okla.

tke cre!!:)

Nov 17, 2007

buhsannya!!!few~~~~~~~~~~

salam

arini aku xpigi mana2..mls seh mau kuar,satu coz mau save duit,n satu lg coz sejuk(mcm apa jak tkut sjuk kan..ehhehe)aktiviti arini,cuma tgk tv,n tgk crita..aduh,buhsan bebenor..td pg,lps bgn tdur,on9 jap ngan ipeyn n ummu..mau hntr email arah encik yusri(kami org last hntr arah ya..ehehe)..pastu,lps smbhyg zuhur,pi leclerc..mau msk udang msk butter!!first trying seh..menjd..ngeh3..lps mkn tu,ngorok n lps smbhyg,trn on9 cni..waaa...btulla xtau mau bt apa...buhsan sgt2..mlm ni,maybe tgk crita lg kot..ka stadi??hahha..mcm btul..br bukak buku jap,sda terlentok2 tdur..ngee

mau ckp pa lg ah?nda taula.blank sda.nnt2 la lg post.mau bc novel on9.ehehe.tke cre!!!=)

Nov 14, 2007

waaa

mau bli novel!!!!:(

its getting cold here!!!!!

salam

lama xupdate blog ni.hmpir seminggu sdakan?kemarin kiranya mau update,but it seems that xda luck plang kemarin.pi bertenet di bwh line lmbt,pi biblio pn xdpt connection.so,tabah jakla.huhu.

hmm,minggu ni xdala apa yg best.cuma kira mcm mau shopping baju esk.makin sejuk seh cni.xsabar mau tgk my first salji cni.mr bruno ckp kemarin 0° sda.ertinya,skang ni permulaan winterla.eee.best2.mau tgk salji......:)

minggu dpn,23 hb,babah sm mama pi nek haji,flight dr kk.bln 1 br blk.kami plang plan mau pi uk,insyaallah la jd.tiket sda bli,cuma blm book hotel.oh ya,minggu lps aku sda bli carpet n also no hp cni.at last,blh call mama pki hp sda!!!!;)

tu jak kot.xda ideala.ehehe.salam:p

Nov 5, 2007

la rochelle,toulouse

salam

lama sda nda update blog.minggu lps kami cuti smpna perayaan all saint.cuti seminggu,apa nda best.tem cuti tu,aku pi la rochelle coz smbt raya ngan senior sn.la rochelle bg aku,bestla.mcm labuan jgk skit2,cumanya ni angin dia lg sejuk.eehhe.lps 2 mlm di la rochelle,smbg lg pi toulouse 2 mlm.tp aku xska sgt toulouse coz bandar dia agak kotor n byk org pelik2 tem mlm2.mcm tem kami jln round2 di bandar dia aritu,tetiba ada org mabuk smbil pegang botol arak tegur kami.aku xtunggu lama,pecut jak.takut eh.

di la rochelle.sungai or laut pn aku xpasti.;p
raya di la rochelle

bla blk tours jak,mmg bersyukur sgt.rasa mcm blk kg sendiri plang.cewah.neway,kami br jak lps exam td.result dia ntah wallam la mcm mn.tunggu jakla esk.minggu ni aku kira mau bli line tepon n kalo smpt mau bli carpet skali.eee.bestnya.nda sabr ni.nnt blhla kol labuan hari2.ngeee

jd minah bunga jap.toulouse

take care:p

Oct 22, 2007

::sejuk!!!::

salam.

ni br lps abis klas.lps ni,kami ada reunion ngan mr bruno n mr daniel.arini sejuk.tem kuar dr hostel td,mmg betul2 sejuk.apa nda,aku just pki jeans n sweater besa,tgk2 students len pki tebal2.nmpknya aku kena bli manteau nnt,sblm pi la rochelle this vendredi.

Oct 18, 2007

...

salam

Xtau mau tulis tajuk apa.so just letak ... jakla.newy,raya aritu,kami raya di angoulème.bg aku,mmg best.kami nek tren dr tours,ambl ms 2 jam lbh gitu.smpi di angoulème pkl 8 mlm.tyme tu gelap lg.luq,syazwan n haiqal jmpt.dtg2 jak,drg kasi hidang nasi ayam.best dowh!!then drg yg boys bt takbir raya.mula2 sedihla jgk,then tetiba terbukak topik,trus mengumpat.ehehhe.besala.
then esk paginya,bgn agak awl,coz tdur awl.ehehe.tp aku xikut smbhg raya pn.drg kt mau pi pkl 9 tp jam 9 mcm xda org pi pn.so just lek2 smbl tgk2 ketupat di dapur.hahha.poyo jak.pagi tu,lps drg smbhyg raya,kami berkmpl di villa drg.gila best btulla rumah drg.besar!!bestla yg pnting.hafiz,angosh n mlat bergabung tenaga msk rendang yg blh thn sedapnya,then ada kuah kacang,ketupat,serunding,n tetiba plak ada baguette menyempit di meja tuh.mcm pelik plak raya2 mkn baguette.eheh.kuih raya jgn ckpla,mmg berlmbk.


nilah juadah hari raya kami!!!!;)geng borneo.LABUAN-KUCHING;p
les belles filles.ehehhe
view dr tangga

ptg tu plak,pi round2 di bndr dia.view dia mmg cantik,coz dia mcm kg2 sket.ehehhe.tp mcm xslesala jk coz tem jln2 tu tetiba org pndg smcm jak arah kami.skil mcm xpnh tgk org bertudung.sakai eh.mlm tu,bt barbecue.boys smgt liat rugby,FRANCE-ENGLAND.kami yg gurls smpi tertdur2 tgk rugby tu.ntah apa2

mcm dlm autumn in my heart.ehehhe
di tgh2 bandar angoulème
tgk rugbymen bunga api.hahhaha.best!!

esknya.blk ke tours.train pkl 3.24,tp xtrasa mcm lama pon.but malangnya,bla kami smpi,xda bus la plak.la..ada tours basikal dr paris ke tours rupanya.aku pn xingat.so kami pn jlnla kaki ke station bas verdun,kena lalu 4 station bas kot.penat seh,sdalah berangkut beg yg berat.adeh.tabah jakla.

f8 di station kreta api angoulème

pa lg ah aku mau crita??hmm..maybe raya di la rochelle aku pigi kot.tem tu kami cuti seminggu.lps tu xtau mau pi mn.konon mau pi disneyland,tp mcm kensel jak.drg kt mau pi trn sud la plak.ntahla.nnt2 la tu.tu jakla.salam,take care!!

Oct 12, 2007

::raya!!::

huhu..slm..
comment-allez vous?ça va??ehehhe..sj bajet ckp french.newy,thanxla kpd yg tlg kasi btulkan grammar french tu.aku mmg kureng kalo psl grammar nih.merci beaucoup.

nwy,esk raya.sedih2 tu sedihla jgk coz xraya ngan family,tp xla rs sedih sgt coz dcni xda rs raya pn.yalah,suasana raya tu xda.kalo di labuanla kan,mesti sibuk mau susun2 kuih la,kemas2 rumah la.n time ni,slalunya aku akan tlg mama susun kuih dlm kaca kuih tu n susun di luar ngan nana,smbl dgr radio.miss dat tyme dowh.ndapala,esk ssn kek di angoulème jakla.hihi.aku raya di angoulème,with the other frens yg same batch ngan aku ni.nek tren ptg ni.actually kami ada kls smpi pkl 3.30,but madame gwenaelle ckp xda,coz esk kiranya hari kebesaran kita.yihi..best gila.


dpn my bilik:)
hmm..minggu lps aku ada lwt bndr tours.besarla jgk bandar dia.kami lwt gare dia;cathèdrale,loire,musee des beaux-arts,n also masjid dia.dcni kira okla,coz org2 dcni educated sket.drg blh trima islam.so,xdala mslh kalo mau cari mknn halal ka,coz byk di jual.ehhe
ni place jean jaurès

ni gare dia..besar n cantik


ni hotel de ville,tmpt mayor dia kerja.hihi

musee des beaux-arts
n dlm dia,mmg cantik gla.aku mmg suka gila la.cantik dowhh

dpn cathedrale

n enfin;dpn le loire..cantik kan??ehehhe;)

kla,tu jak kot.mls plang mau tulis byk2.nnt kalo rajin aku crita psl rayala.SLAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR&BATIN!!!!!!

Oct 4, 2007

::Je suis a` France!!!::

salam..

sori lm sda nda update.ni pn aku update di library iut,coz di hostel xda tenet.so blh bygknla mcmmn boringnya di bilik tu without tenet.huhu

ari ahad tu,flight kami fp8 pi france,MH20 pkl 11.25 mlm.tp bg aku xbest sgt coz org len dpt ddk sm2,n moi,aku terpksa ddk ngan org french.sdala handcarry tu brat smcm.ededdede..xpala.then kami smpi di airport charles de gaule pkl 6.36 pg waktu france n pkl 12.36 wktu msia.lps settle jak brg,kami kena bw jln round2 paris.akhirnya,smpi jg aku pi eiffel.tercapai hasrat mau pi paris:)



then,pi jmpa ambassador.adala kena bg amanat gitu.lps tu,kami pi check in hotel n jln2 pi musèe du louvre,tmpt lukisan monalisa kn simpn tu.pastu,bertolak pi rumah encik yusri,ya bw berbka di sn.tp kebr2an sketkn,so mcm lost la jgk.sdala xda senior pn jmpt.last2,sungkai di tren jak.huhu
ni di musèe du louvre..
ari slasa tu,kami bertolak pi tours n angouleme.blk di tours ni kira okla,coz kami tinggal srg dlm 1 blk.nnt kalo aku xda keja aku tngkp gmbr n ltak dllm blog ah.ehehhe.msk of cozla sendiri,adh,pyh juala kan msk.mls msk di rmh,tulah akibatnya.ehehe.oh ya,skang ni kami ada klas french jak.cikgu french kami nm dia madame gwenaelle.lawa n baik.bestla pi klas ari2,eventhough kdg2 bla dia ckp tu aku terble,coz all in french.tp bt muka mcm phm jakla kan.ehehhe

kla,tu jak.nnt kalo buhsan,aku update.minggu ni kami kira mau jln2 skitar tours,mau lwt castle dia.ehehhe..salam!

Sep 28, 2007

::I'm Leaving!::

salam..



i'll be leaving to kl this evening.so,maybe this is the last post from me until i arrive tours next week.huwaaaaa!!!just can't believe that i'm going to paris tomorrow.hopefully,everything's gonna be ok.

last night,auntie ming,uncle jis,hafiz n kak line came.we were watching the news at tv3,but then xda karanla plak.romantik trus.ehhe.crita2,then kak line bwk pi ambil tikah.then we went to bersiar2 jap.hahha.bygkanla,sdala ribut2,gelap2,blh plak kuar jln2.eheh.hentamla.;p


pastu,bla blk jak,auntie la ada ddk2 di luar.auntie ming,uncle jis n mama join skali.maybe it's quite hot di dlm,so drg pn kuar.soon afterwards,makmon,abg boi,mummy n abg dandan dtg.iyan n ikhwan pn ada jgk,men gitar.so,bestla.riuh trus.lbh2 lg bla ada kak line,mmg bising la.huhu.surely gonna miss this.pas2,oleh krana kebuhsanan tahap gaban,me n kak line ambl gmbr.mmg xda keja;p

nilah kerja anak2 dara yg xda kerja.ehehhe;p

oh ya.duit raya aku sda kmpl.tp blm lg dpt the total amount.1st tyme aku dpt duit raya yg lumayan mcm ni.eheheh.best2!n ptg ni plang,the whole family gonna send me to airport.family sblh mama,n family sblh babah.hahha.penuh trs airport labuan.xpa2.skali skala.ehehe;p
video

ni video tyme kenduri doa slamat minggu lps.sori kalo kualiti vid nda bgus.

that's all la.sorila cmpr2 bm n bi.mls mau pkir english words.mcm besala.hihihi.take care,salam!^_^

Sep 27, 2007

2 days more..uhuu

salam.
2 ari lg mau fly.sedey.the thing that i'm gonna miss ,raya ngan family.but of coz la kan,suma org pn sedey.bkn aku jak.raya di prantauan bknnya truk sgt pn.at least dpt la jgk experience kan.nway,ak bwk kuih n kek 4 raya.xtau la lps ka nda.aku ltak dlm kotak.mudah2an la lps.feveret aku tuh^_^

hmm..td aku timbang berat beg aku.21 kg.blm tmbh lg kotak.brg pn blm lg mskkan suma.esk mama mau bli lg perencah2 tu.gerenti bertambh la berat.tp xpala,kak asmahanna kt bw jak byk2.senior ckp,mesti ikut...ehehhe

arini,besday mummy.lps sungkai td,mummy ptg kek.kak effa blikan.sedap2.j'aime beaucoup.pas2 aku ada dpt kad dr kak effa.n duit raya aussi.nmpknya esk n sabtu kerja aku mengumpul duit raya la ni.yay!best2.

her besday cake.c'est bon!^_^
kad dr kak effa

kla,tu jak.xda idea lg.take care!

Sep 25, 2007

::bon anniversaire!::

salam..

arini besday nana,her 16th besday.tp aritu sda smbt tem kenduri slamat aku tu.Aku cuma wish dia td tem mama kol hp dia.sian.kena siram ngan air oleh kwn2nya tem blk dr smbhyg terawih.hahhaha.padan muka;p

nway,arini aku pi shopping ngan mama aku.bli brg2.brabis dowh mama bli rempah2 tu.almaklumla,anak dara dia xpass lg masak.ngeh3.maggi bapak byk.esk mama ckp mau bli lg.ntahla.aku ikut jak.^_^

td lps shopping jap di UJ mama bw pi lawat kubur arwah nenek haji,arwah auntie run,sm arwah datuk razak di keramt.aku ikut jak.slalunya,kalo raya 2nd,kami akan pi kubur,then pi braya.thn ni mcm sedihla.arwah auntie run xda sda,nenek haji pn xda sda.pas2 aku pn braya di france.kira sedihla.td tem lwt kubur drg tu,rasa sebak sketla.xtau napa.maybe tem td tu brla aku sedar btul2 yg aku mmg akan meninggalkan family dicni.huhu.sdala.emo kang susah plang.

pas2,lps hantar faris pi sek agama,aku ngan mama pi bli rice cooker.jenama panasonic.okla kot.aku men bwk jak.pas2,pi bazaar ramadhan.bestla.harga dia lebeh murah dr di shah alam,n mmg lengang gla.maybe faktor ms yg msh awl atau tmpt bazaar tu besar kot.huhu.

buka posa td,mcm besa.di rmh arwah nenek ngan drg mummy n drg auntiela.menu arini,soto!yezza.best2.ehehe.tercapai hasrat mau mkn soto.kemarin pn ekceli mkn soto jgk,tp xsdp coz xda lada dia.ehhe.mbha tu jakla kot.mau tdr sda.bai,salam!

Sep 23, 2007

sungkai sm2!

salam

sda 2 ari aku nda update blog.trasa mls plang.yalah,bla lg mau enjoy+bermls2an di rmhkan.ari ahad ni fly sda.sdih.uhuk3.neway,kali ni aku mskkan entries aku guna bm jakla.mls mau pkir perktaan bi.almaklumla,aku bknnya mantap pn bi.huhu

ari sabtu tu,like i said,ada kenduri doa slamat chez moi.sdp2 oo mskan makmon.ada udang msk merah,kari ayam,sayur campur(peberet;p),tapai,kuih surtout cucur cempedak(nyum3)haha..then,lps solat maghrib tu,ada celebration besday c nana.ekceli ya besday 25th september,tp mem kasi awl.lgpun 25 hb tu ya ada oral A1(exam french).mudah2an jakla ok.huhu

apa aku bt td ah?oh ya.aku pi UK ngan kak effa n nana.c nana mau bli brg2 sblm blk asrama.UK stands 4 Ujana Kewangan,not United Kingdom;p tem aku msk monegain tu,terserempakla ngan cikgu ridzuan(my bm teacher,suka gla cikgu ni)smptla juga bercrita2 sm ya.then,blk n kami satu family ambil gambar raya atas permintaan aku sendiri.ehehe.ptg td plang,mummy(my auntie)bt kenduri tahlil di rmh arwah nenek haji.best.kami mkn di ruang tamu.just family kami jak.aku ada tangkap gmbr td,tp di hp.mls mau transfer.ehhehe suma pn mls;)


eheh.sj jak letak gmbr byk2.tenet laju kan.neway,sungkai tu maksud dia berbuka puasa..bhs labuan dowh.bknnya nm tmpt.eheh.kla,blah dl.subuh mau msk sda ni.to all my fwens in semenanjg,slamat bersahur!^_^

Sep 21, 2007

::it's good to be home!::

salam..


i've just arrived from kl last night.it was not really a pleasure flight actually,becoz the plane keep 'bergoyang' almost da time..but syukur alhamdulillah,we arrived safely at labuan at 8.55,10 minutes early from the schedule..yesterday,i came to knew that the cute gurl,nurin who had lost since 20 august have been found.i am very shocked to see her suffering face in the news.n i can't imagined what she have suffered during the time of period she have been tortured by the beast that killed her in such that horrible n terrible way.may god bless her.amin.al fatihah 4 her.
my babah in the cab on the way to klia;)
me avec mon petit frere,faris
faris,me n mama


last thursday,we had a briefing from jpa,as well as the briefing from the MAS too.it's a very formal event where we have to wear our coat(hehhe..br rasmi!)n of coz,we received such a big amount of money.alhamdulillah.everyone's face was so happy after receiving the elauns.bersinar2 dowh!;p


FP8 gurls in their coat



n yesterday,was the last day of our class.we chatted with madame adi fer a while,then miss yap came in to give some announcements n the list that we have to bring along to france next week.apres,everyone made a short speech n we took pictures together.it's been a nice time to be with madame adi n miss das.they were very kind to us,n have taught us many about the french,n also about the reality that we will face in da future.

waiting 4 da class door to be opened.me,wer,ummu n mlat
da boys
gurls with various pose in front of the new library
boys..ni pn sama jgk.amin siap bt gaya model lg;p

oh ya.today i'm going to be having a kenduri slamat.jemput2la dtg ya.ngeh3.n that's it.end of my story.ehehhe.da!^_^