Rennais 2013-2014

Rennais 2013-2014

May 31, 2010

Merekalah manusia yang kejam itu!

salam.

harini aku dikejutkan dengan satu berita yang menyedihkan.kapal yang membawa bantuan kemanusiaan kepada penduduk gaza diserang!konon2 kapal tersebut siap bawa senjata lagi.tapi kapal tu sudah dicek sebelum belayar and tiada pn senjata dalam tu.nampak sangat yang alasan drg tu memang alasan yang xboleh diterima pakai!masalahnya,diorang boleh ja cek kalo dulu betul ke x ada senjata dalam kapal tu tapi ni tiba2 g serang.kan?

marilah kita doakan untuk mereka.semoga semuanya akan selamat dan moga Allah membalas segala perbuatan kejam si laknatullah zionis!

May 30, 2010

I miss them.

these are the pictures that my cousin uploaded at FB.

        

 
gambar ni di ambil di kundasang tyme ak masih darjah 2.kami pigi round2 satu sabah.best sangat time ni.sekarang,many things have changed.but we're still family.so i'm saying this to you:I MISS U ALL SO MUCH!

2 weeks more and my cousin abang ayong will be getting married.Ak teda abang or kakak.tapi kazen2 aku ni lah tempat aku bermanja.surely aku akan sedih sebab ni lah kali ke-4 kazen aku kawin and i'm not there to share their happiness.

oh homesick plis go away!

May 24, 2010

vote for them!

salam.

xlama lagi MASAF(Malaysian Student Asso France kot) election 2010.so jom kita vote ABDUL HADI AZMAN as president and WAN ZAIREEN NISA YAHYA as vice president!
ABDUL HADI AZMAN as President

WAN ZAIREEN NISA YAHYA as Vice-President

May 23, 2010

i'm learning this myself.

salam.

this is my new kinda masterpiece.haha poyo.percubaan pertama knitting.ya tau xngam ngan cuaca yang tengah panas ni tapi xpala.hehe

bila difikirkan,aku rasa hampir suma yang ak suka buat waris dari mama aku.tyme kecil aku memang sda stat baca.time tu mama kumpul koleksi siri penyiasat berlima.about 30/40 books i think.so ak akan bt list yang mana ak bc smpila suma ak khatam.lepastu,kumpul setem.time tu ak tahun 5.lepastu tiba2 mama kasi buku setem dia.ada 1.n suma setem lama2 yuu.ak macam teruja.yalah setem mama lama2,then siap ada setem dari uk,jepun.n mana2 lagilah.setem tanah melayu yang bercop gambar queen elizabeth pn ada.sejak daritu,ak pn minatla kumpul.lepastu,cross stich.yang ni waris mama n mummy(my aunt).tapi menatang ni siyesly memerlukan kesabaran.bayangkan,aku ada buat cross stich gambar bunga rose dari tahun 6 and form 3 barulah ak dapat siapkan.maybe sbb ak sekolah asrama so bila balik memang xakan ingatla pasal cross stich ni.but ekceli aku rasa menjahit ni kinda best.macam knitting ni,nampak serabut la jgk.tapi bila nampak hasil dia rasa mcm teruja(bagi aku lah)

dia lebih kurang macam ni.rasanyalah.

huhuuu.xsabar bha sda ni mau balik.cepatla balik!huhu

May 19, 2010

random.

Amaran!sila jangan baca kalo xmau baca ak merepek.sekian*

salam.

skang ni kol 10 malam di france.baru ja lepas menunaikan solat maghrib berjemaah ngan nad.sekarang ni maghrib 9.40 malam,subuhnya 4.13 pagi.so bayangkan jalah betapa tabahnya kena bangun untuk isyak.macam aku la,xsanggup tunggu isyak sbb ak mmg jenis tdo awal.

eh ekceli bukan tu yang ak mau membebel.ntahla rasanya hati aku skang siyesly mau fire orang,hati aku rasa sakit,rasa kosong.tapi lepas solat tadi alhamdulillah xla sehebat tadi.aku tau ja napa:sebabnya hati aku ni,memang sudah lama menahan rasa,sudah lama bernanah2.aku memang xpandai mau marah orang.ya.lebih2 lagi kalo bukan ahli keluarga aku.sebab aku fikirkan apa perasaan dorang kalo aku marah dorang.tapi disebabkan 'kebaikan' aku tu,orang lain pulak pijak kepala.aku xkisah kena tegur,tapi sila tegur aku dengan berhikmah.xpayahla mau sindir2 sebab mungkin kamu sindir sebab mau aku jadi baik,tapi ekceli bila kamu bt macam tu,aku akan jadi lagi rebel dan objektif kamu xmungkin akan tercapai.memang aku kuat terasa.kuat berdendam jugak.tapi kelemahan aku,aku xbrani mengatakan apa yang aku rasa.sebab aku terlalu menjaga hati orang.

so kalo aku sda brani lawan balik tu,ktahuilah bahawasanya aku memang sda xtahanla tu.aku manusia jugak.sampai bila aku mau bersabar kan?
 
oke that's it for now.kena sambung revise untuk exam esok.and i'm still not stable.

May 14, 2010

oh spring,sila datang balik!

salam.

arini cuaca cantik.bangun2 tidur ja tadi matahari menyinar terang.hati pun menjerit kesukaan.uiceh.so dengan mood yang sangat baik itu aku pun mengajak nad pergi makan fluch di auchan.yang bestnya arini kan,aku rasa arini suma orang baik2 ja,senyum2 ja.contoh:

fes,tyme lepas bayar barang2 di auchan(supermarket) aku pun duduk2 la depan SFR(kedai henpon).kerusi tu berdepan ngan kaunter.ngam2 ada sorang baby ni.comel.pakai spek mata(aku pelik napa orang french ni suka kasi anak drg pki spek walaupum drg masih kecik lagi).eh.melalut.lepastu aku tryla senyum kat dia.yela ada ja budak2 yang sombong kan.xsnyum balik.tgk2 budak tu senyum balik.galak pulak tu.maybe sbb ada akak cun senyum kat dia kot opsss.lepas tu pandang2.aku pandang dia,mesti dia senyum.haha comel.lagi comel bila tengok lesung pipit dia yang dalam tu.nak buat cemanakan dik,orang ada lesung pipit ni mmg comel hahha:P

second,tyme mau mintak kerusi kat flunch.aku mls sbnrnya nak cakap ngan org french sbb malas mau bt ayat tettt.tapi td mcm terpksala jugak.kalo nda cemana si nad mau duduk.ngam2 td tu tyme kami makan lunch hour.ssh mau dapat tempat.so aku pn cakapla"kerusi ni xde org mau guna ka?" xsmpt mau smbg lagi..pakcik and makcik tu dengan senyuman manis diorang cakap"allez-y2"(sila2).aku macam.errrr.tapi lepas tu amek jela.tapi mcm terkesan la sbb ada org senyum kat aku.yela ada ja org french yang mcm terstuck bila tgk org pki tudung ni.eh.tapi tulah.bila org senyum,hati kita pn mcm rasa best ja.xgitu?

ekceli ada lagi.ntah arini ramai aku jumpa org yang senyum and baik.hehe.

harini i ada tetamu datang.eh mau crita ni.2 hari lepas,tiba2 trasa mau makan mee jawa.kalo dulu,tyme pegi miri mesti singgah di restaurant sebelah klinik dentiste aku makan mee jawa dia.siyesly,sodap!bari tais liur nganya.tpi blk2 tu tengok menu kena guna dagingla plak.so kensel.buat jalah nasi ayam.hoho.nasib bek ok,cumanya lada dia ja yang masin!hihi

sekadar hiasan ye.haha

so arini kiranya mau bt mee jawa leee.mudah2an jadi aminnnn.lapar plang tiba2.hahha jolap!

i mau buat mee jawa sarawak mcm ni.nyum2

okaila itu saja.lepas ni kena kemas2 rumah.karang kepisan drg meliat rumah i hho sorilah exagerate sket.till then,salam!


May 11, 2010

lari.

belakangan ni,rasa mau lari tu makin kuat.kerja berlambak,but i just don't care.

yes.i don't care.

May 9, 2010

LIKE it

Sekarang sda boleh LIKE. tgk kat bawah. suka Facebook! :)

May 1, 2010

betulkah kita sda dewasa?

xsangka umur sda 21 tahun.dulu tyme kecik2,mesti terfikir apa aku akan jadi bila sda besar nanti.haha yang lawaknya dulu aku pernah bercita-cita hendak menjadi orang gaji(mama sama babah terdiam bila aku bagitau dorang:P) and sekarang,alhamdulillah..dapat peluang belajar di overc yang xsemua orang dapat.di sni banyakkkkkkkk sngat yang ak sda dapat.pengalaman,ukhuwah,kasih sayang.eh?

memasak tu iA pass sda kali hehe.teringat dulu fes2 tyme datang france.tyme tu puasa.so xleh rasa makanan.so kami yang girls tours ni smngtla mau bt experiment kami yg fes,masak daging kari.oleh sbb fes tyme masak,xtaula mau letak kari tu berapa banyak,santan brapa byk and so on.skalinya..nah kau.pekat gila kari tu.siyes macam apa ja.haha lawakla.free ja kena gelakkan budak lelaki.hoho

lepas tu,merasa la jugak kesempitan wang yang sangat2.yalah dulu apa ja mau,cakap ja sama mama and babah.mau soto?novel?coklat?suma boleh.tapi time tu memang terdesak sampaikan korek duit tabung.ntahla.time tu macam sakai2 sket dapat duit so xtau lagi cemana mau uruskan duit.tapi lepas tu,merasa sda cemana susahnya xda duit aku tryla simpan2 duit.xbeli apa yg xperlu.sampaikan ada org komen aku ni semangat je lebih nk shopping,tapi xjgk bli2(oh yes u know who u are:p)

pengalaman tu mematangkan sebenarnya.tapi aku rasa perangai aku masih lagi mcm budak2.maybe dari segi yang berdikari tu ak rasa bolehla sda mau handle,tapi tu jalah.perangai masih lagi sot2.no wonder xkena approve.tett

okai itu saja.saja merepek2 sebelum mebuat report2 yang berlambak.and kena stdi jugak.

3 reports+2 exams untuk di stadi===saya akan jadi gila.ngeh3

oh lupa.hehe.mau ucapkan,
SELAMAT HARI JADI to my dearest brother FARIS HAMDI and to kak FANSURINA yang berada nunnnn di le havre tu.semga panjang umur,murah rezeki!

take care!:)