Rennais 2013-2014

Rennais 2013-2014

Apr 28, 2010

terkilan.

it's like that i'm not among them.

so what's the point being there?

siyesly mau mencarut sekarang.i'm emotionally perturbe,and i got des tas de trucs a reviser pour demain.damn.

Apr 27, 2010

mari layan ak merepek.

salam.
sebelum apa2,ada kawan aku dari UK minta aku tolong promotekan psl Indonesia Relief Mission.pasal derma2 lah,iA nanti baru tengok(nda ngam langsung g promote tp nda tengok hoho).sila klik sini

oh harini macam besa pegi sekolah.tapi yang bestnya kan,harini kan ada matahari.yalah taulah di malaysia dulu panas ja.kalo dulu ketawakan bila tengok orang putih ni sakai jumpa matahari,bha sekarang ko rasakan cemana syioknya bila jumpa matahari hoho.bila teda mood belajar,tengok bunga2 yang comel2 and cantik tu,terus semangat balik.

serabut sebenarnya.lusa exam chimie orga(organic chemistry) and aku belum lagi belajar.aish kalo di SMSL dulu bolehla blajar sehari sebelum exam.ani kan dihantam jua cematu kepisan kali aaa.ok2 harini saya akan menjadi poyo belajar ja hoho.harap2 ok nanti.doakan cigu nda kasi soklan merepek2 hahha:P

bha okla.gila sda.lalla.salam!


Apr 26, 2010

alhamdulillah^^

duit scholar sda masuk.bersyukur gila.hepi jangan cakap.bila dapat ja elaun satu ja aku pikir:SHOPPING.
wohoo.bahaya sungguh.so tadi balik2 kelas aku terus bukak akaun bank aku,pindahkan duit2 tu ke akaun simpanan.hampir separuh juga.tapi tetap jugak lebih sebenarnya.so untuk kurangkan nafsu shopping tu,pegilah mengusha tiket kapal terbang(yelah mahalkan xkanla suka2 ja mau bli hoho)

lagi satu kan,pelik jugak sebab walaupun siyesly mau shoppingkan,bila tgk harga tu berkiraa.xtaula napa.aish i dh jadi kedekut kee??huhu

ok back to work!uhuk3

Apr 25, 2010

luahan hati.

aku ingin sekali menjadi hebat seperti kamu

tapi aku xtau.semakin aku ingin mendapatkannya,semakin jauh ia meninggalkan ku

malah,aku pernah jua ingin melupakan cita-citaku yang pernah aku sematkan dalam jiwaku suatu waktu dahulu

meninggalkan sunnah terbesar Rasulullah,mencapai cita-cita terbesar sebagai seorang manusia.

tapi aku ditegur olehmu Ya Allah

dan sebagai hambamu yang lemah yang hanya mampu untuk taat padaMu,aku cuba untuk bangkit kembali

mengharapkan dengan ukhuwah yang ku bina bersama mereka,aku akan dapat berdiri kembali

ya benar,aku xdapat berdiri tanpa kamu sekalian walaupun kamu katakan jalan ini bukan untuk orang yang manja,bukan untuk yang cengeng

sesungguhnya walaupun jalan ini berliku dan payah,tapi aku sangat sayang untuk meninggalkannya.

walaupun aku katakan aku xpernah merasakan diriku ditarbiyah,tapi disinilah ak mendapat Islam yang sebenar.

doakan aku akan terus tsabat dalam jalanNya yang sebenar ini.Amin.



Apr 22, 2010

Sometimes,it's good to be ordinary than being extraordinary.

Bila dikelilingi orang-orang pandai,satu ja yang aku mau buat:lari dari situ.

contoh,time form 5,ditakdirkan aku masuk kelas paling pandai,5 sarjana.Bayangkan time prep malam suma orang kena senyap.and eventhough kelas len ada ja yang bising,tapi kelas tu siyesly senyap.sebabnya suma orang STUDY.aku bukanlah jenis orang yang suka study ja.aku suka bergosip,cerita2,gelak2,dengar walkman kuat2 and sambil tu study.macam tulah cara aku study.kalo xmemang xboleh la.cara aku mau lari dari suasana senyap tu:buat bising..slalu ja kena sound oleh prefects tapi buat dek jalah.sorilah.haha



tabiat tu masih lagi sama ngan sekarang.dulu lagilah power kot,sampaikan time spm kertas math tamb pun aku terpikir mau bawak masuk mp3 tu skali.ntah.same la macam sekarang.kalo senyap,tidur.bising,i loike.so tulah masalahnya kalo kelas.aku selalu ngantuk.sebab macam siyes2 kan.so solutionnya sekarang,try tu fokus apa cikgu tu cakap,kurangkan menulis.kiranya ganti apa yg cikgu cakap tu mcm music yang ak dengar,cuma bezanya aku xbercakap.hoho.

okai tamat sesi mengarut.

Apr 20, 2010

Older and older~

Alhamdulillah.

menjelang pukul 5 pagi waktu Malaysia 21 April@11 malam ni bertambahlah usia aku.yea,

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!:p

nothing special pun esok,siap ada exam lagi oke.tapi ucapan2 dari kawan2 di fb memang kasi hepi aku la.merci bcp!:)

harapnye lepasni makin matang dan makin rajin study la yee.hoho.

yang menghitung hari untuk balik Malaysia,
birthday girl kamo:P


Apr 5, 2010

of inai and kasut tumit tinggi berwarna oren

salam.

Harini easter day,public holiday.selalunya kalo public holiday kedai xbukak,tapi harini alhamdulillah kedai roti bukak,carrefour pon bukak.oleh sebab harini 'ter'bangun lambat,so aku bercadang untuk pergi ke kedai roti tu untuk beli roti then sambil makan time mau ke carrefour(ya mmg xsenonoh tp xpedulila hoho)

so membeli-belah la dengan senang hatinya.ambil ja apa2 yg mau makan hoho.then time bayar tu,tiba-tiba ada sorang nenek ni.ekceli kaunter yang ak tengah berbaris tu sebelah ngan rak letak roti.dia ambil roti tu,then tanya sambil tersenyum, "roti ni sedap ke ek?" aku just senyum jalah kan,xpenah makan pon roti tu.then dia pon letak balik roti tu,susun2 kasi mcm time dia ambil awl2 tadi.mau cerita ja,gaya dia susun tu nampak sangatlah comel and mengingatkan kepada arwah nenek ak.ntahla.ak rasa di cni ni,nenek2 and baby sangatttttlaa comel.kalo nenek and atok slalunya yang buatkan dorang come bila dorang dating sambil berpegangan tangan lagi walaupun sudah tua.kalo baby..jgn ckpla,geram tengok pipi dorang yang merah and chubby tu!

flash back:
dulu,bila sahaja outing dan balik bermalam,sebelum balik ke asrama,aku akan ke rumah arwah nenek,jumpa dia and salam dulu sebelum balik.di jadikan cerita,time tu balik bermalam.aku pulak xtau apa jadi terasa mau berinai la plak(kami panggil berpacar).ekceli kalo ikut peraturan sekolah xboleh pun tapi buat dek ja.iyolah,kawan2 suma pon pengawas hik3:P
so sebelum balik tu,macam besalah,jumpa arwah.tiba-tiba arwah cakap "tanganmu ni putih,lawa plang usulnya ko berpacar tu Nurul" and dia pun belek2 tangan aku.aku lak macam termalu la jugak.sebabnya tangan ak xla putih pun and ni fes tyme orang puji aku pakai inai cantik.sampai sekarang bila aku pakai inai aku akan ingat apa arwah cakap..


apa ceritanya dengan kasut tumit tinggi berwana oren tu pla?(pjgnya..lepas ni tulis kasut tinggi jalah hoho)
flash back 2:
kadang2 time balik bermalam,aku akan ke Miri untuk review ngan dentist.napa beriya2 nak buat braces smpi ke Miri?well,ni special case,so kena jugak specialiste yang rawat.dijadikan cerita,lepas review tu,selalunya mama,arwah auntie Run and aku akan jalan2 di shopping complex,tengok2 barang.tyme masuk kedai kasut Bata,kebiasaannya,aku akan pergi ke rak yang ada kasut tinggi and akan try yang mana ak berkenan(lipus).oh ya,time tu mau raya,so kiranya mau cari kasut raya.adala satu kasut tinggi ni,warna oren.cantik!so ak pun apa lagi,try lah kan,ngam la plak ngan kaki ni.suddenly arwah datang,"lawa plang ko pakai warna oren ni kakak" and aku,apa lagi terusla beli.hoho.tapi nda tau napa,time raya tu ak xpakai pun.ntah,rasa sayang mau pakai.tapi sekarang aku tau sda..sebabnya tu jalah kenangan ngan arwah yang boleh buat ak teringat balik ngan arwah..

so berdasarkan 2 cerita di atas:
aku sesuai ngan warna oren ka???? napa bukan pink??T.T

haha.ok end of the story.hee

p/s-cantik kan gambar tu?sori ah terkena sindrom mau kahwin hahha.macam tu la selalunya aku berinai,kalah pengantin:P
pp/s:tiba2 terasa mau berpacar plang hoho

Apr 3, 2010

2 months to go.

ya.memang sda gila.2 posts in 1 day?hehe kantoila sda teda keja.ni video time kak effa kahwin.macam ni rupanya bila kazen2 ak kahwin.bulan 6 ni plang abang ayong plang kahwin.just 2 minggu sebelum ak balik dari france.sedih.yalah.ni sda masuk kali ke-tiga kazen ak kawen tapi ak teda di sana untuk menyaksikan hari berbahagia diorang.betulla apa orang kata,u get what u choose.

video

do u know?

salam.i've found this on the fb.suka ati ja pegi amek kan.hoho.xpa2,sharing is caring:P
subhanallah.selama ni xtau pun apa maksud2 di sebalik garisan di telapak tangan kita.ke orang len dh tau?hehe.xkesahlah.mau kongsi jugak.selamat bercuti!



Apr 1, 2010

que le holidays begin~hee

salam.

harini ada exam chimie orga(kimia organik).alhamdulillah sebab boleh jawab tadi.ouh kalo suma orang sedar,arini april fool,orang peghancis sebut Poisson d'Avril(ikan bulan april).Di jadikan cerita tyme exam tadi,lepas jawab2 soklan tu,aku pun pergila ke soklan paling last.soklan dia pelik,xrasa pun boleh buat reaction chimique.tengok2 last2 tu cikgu tulis:Poisson d'Avril.ceit.senyum2 ja cikgu ni.aihhh terkena.

esok kelas sampai kol 4.tapi xpala,kelas ja.yang penting skang suda cuti.heeeee