Rennais 2013-2014

Rennais 2013-2014

Dec 30, 2007

really homesick!

skang ni di bibliotheque,tgh sjuk2 on9..ekceli ni pon br jk bgn tdur..bgn pkl 7 lbh,chatting smpi pkl 9 lbh,then tdur smpila 11 lbh.huhu.dun care la.yg pentingnya,aku buhsan..

smlm,tetiba la plak aku termimpikan family..ada bapa daud,auntie la,mummy,kak line...dui,homesick trus aku.idup ngan frens di cni,mmg best,but ndala sm idup ngan family.kami dicni makan sm2,jalan sm2,study pn sm2.it feels like a family,but still,i miss them a lot.really2.aku msh ingat lg,dl,tem tahun 2,kami bt trip round2 sabah nek kereta.best gla tem tu.arwah tua eron pn msh ada lg.pas2,skali lg,kami bt trip pi kl-langkawi-kedah-thailand.best..pas2,teringat plak,kalo aku blk mlm,mkn di rumah nenek.mama msk n bw mknn pi rmh nenek,auntie la pn.pas2,smbl2 mkn,duduk tgk brita.kalo ada arwah nenek haji lgla besh,slalu akan tny soklan yg sm,coz memori dia sda xkuat.tp,itulah yg aku rindu skali.

then,bla malam raya,jln2 pi rmh nenek,rumah auntie la,rmh makmun..sj2 mau menyibuk.pas2,tlg mama susun kuih n kek di luar.kdg2.buhsan2,join faris n anak2 buah aku men bedil n bunga api.hahha..feels like i'm a child once again.1st day raya plang,slalunya,area kami akan buat open house.lps babah,pakcik2 n kazen2 aku yg lelaki abis smbhyg raya,salam sm mama,babah,nana n faris.n mcm thn lps,babah mesti bg pesanan,srh blajar rajin2,jgn tinggal smbhyg..then,pi jln2 minta maaf sm drg.n duit raya skali.ehehe.open house plang,slalunya aku n nana aku kerja di dapur jak.cuci pinggan,lap pinggan.hahha.lg besh.kdg2 sj jak eskep kasi nana bt kerja.ehehhe.2nd day raya,slalunya lawat kubur arwah datuk,then pi braya.best gla.yg paling best,kalo braya di patau2.dl,jambatan dia kayu jak.jd,mesti adala antara makcik2 yg akan terpelcok,coz pki kasut tinggi.wahahha.lawak.n slalunya kami akan braya tem mlm,cantik gla view laut tem mlm.

bla la mau abis homesick aku ni.penat aku layan.2hb ni,nana blk asrama sda(f5,n she should really works hard) n 6hb ni,babah sm mama blk dr haji.n 4 us,vacation is over:(

tu jakla,salam

p/s-nnt aku bt report psl trip pi london n paris.ni guna laptop ajiem.da!!~~

Dec 19, 2007

once upon a time...

Salam..

Td lps mkn,aku tertidur awl.biasala,buayakan.ehehe.then,pkl 12.30,tba2 terbgn.n suddenly,aku teringat tem aku di smsl dl.agak lawak la jgk bla ingat.tem msk f1,mmg blur2 la.biasala,junior kan.n kwn aku pnh ckp
`kite dl kan,tem form 1,benci kite nk tgk muka ko.masam jek.tensen betulla.tp skang ni ok plak.xdelah truk sgt pn’
Hahha.mmg aku ingat btul apa yg c shahnim ckp tu.org kedah,lama sda tinggal labuan,tp accent smnnjg dia xilang2.haha.then,aku mmg jenis yg suka buat bising,kacau org,terutamanya tem prep.msk klas sarjana,especially exm klas,mmg agak tensen la.sumanya pn jenis rajin stadi.adeh.tu yg rimas tu.tem prep,diam jak.rimas!!!tyme tulah jugak,aku pi bt bising.nyanyi la,bercerita la,kacau org stadi la.hahha.pas2,di asrama,aku slalu bt bising jgk.smpikan,kalo kwn2 aku dgr suara org menjerit,drg tau la tu,aku yg bising.
‘ko ka yg jerit td tu?bising eh’
hahhaa.sian2.tabah jalah kamu.penah jgk,tem f2,kami ada ambang pmr.men lumpur,msk longkang,then mandi laut.best2.tp satu jalah slack.aku mmg geli gla kalo cacing ka,ulat ka,lintah ka.so,bla msk jak longkang tu,brabis la aku tgk kalo2 ada lintah mlekat.suddenly,aku nmpkla benda berkilat2.apa lg.mmg teriak gla la.suma org menggelabah,coz aku mmg brabis teriak n mmg tem tu,mau nangis mau ada.lwak gla tem tu.cikgu shamrin,trus pi blakang,tgk apa jd.bla cek2 jak,xda apa2 pn.cis.buang karan jak aku teriak.adus.




tem smbhyang terawih di dewan samudera..f4 gurls,2005
then,bla f4,takut jgkla mau bt dajal.apa ndanya,kwn2 aku suma pn pengawas,farahan,shahnim,her,nana,daz.aku mmg xska men petang.gosh,really buhsan seyh.bg aku,tdur lg best.tp tulah ssh mau eskep,br jak mau eskep,mesti kena cari.wahahha.tp bgus la jgk.skurang2nya,ndala aku slalu bt dajal.ehehe.



tem mlm fivers,dr kiri,her,farahan,me n shahnim;)


yg paling aku ingat,dr f1,smpi la f5,smngt gla mau kuar klas awl,coz mau smpi dwn mkn awl,then mkn awl.xpyh la beratur pnjg2.tem f2,aku mmg sot2 sket.smngt gla mau abis klas,coz mau mkn.n slalunya,tem klas PAI,aku akan bgtau ustaz,kalo mau abis ms.smpikan,ustaz pn geram ngan aku.hihi.sori ustaz.crita psl mkn ni,ingat plang tem bln posa.kalo aku,aku akan sahur.so,mmg hampir stiap harila,pkl 4 pg,trn dwn mkn n sahur.tem f3,pmr abis tem awl2 bln posa.so,lps abis jak pmr,mmg enjoy gla la.novel aku,aku angkut byk2 ke dorm.brabis bca.pas2,angkut gem,saidina,pas2,bw hp.ehehe.bt dajal jap.jd,lps sahur tu,kan awl lg,org pn byk yg still tdur coz mls mau sahur.kami blh plang bt bising.nyanyi2,men saidina,pas2,saja jak hentak2 kaki tem nek tangga.hahha.mmg jahat gla.sengaja jak tu.ehehe. perfect score di smesh,ogos 2006.one of my sweetest memories;p

pas2,tdur dlm klas.waaa…mmg feveret.ngantuk jak,tdur.ikut ska ati jak.tem f3,mmg tdur la feveret aku.hampir suma subject pn tdur.slalunya,kalo bi literature,tdur la.bed time story bha tu.geo pn.smpikan,cikgu dtg jak tmpt aku,supaya aku bgn.ehehe.kalo f4,jgn ckpla,tdur jak.slalunya,tem math tamb la.xphm apa2 kan,tdur la.sej,bio,bm pn best jgk tdur.kalo pai,fizik,kimia,tkut mau tdur coz nnt kena soal,bi plang,tkut seyh.madame wong bha tu.free jak nnt kena cubit.huhu my classmate.the only gurls.10 over 15 boys;p
gambar klas aku,5 sarjana with my feveret teacher 4 my feveret subject,cikgu marlina;)
satu lg kelemahan aku.aku mmg penakut.huhu.mmg aku admit la.tem f5,kami f5 suma satu dorm.then,bla bln 6,tetiba kena pindah dorm lama,kena jd ketua dorm.tem tu,suma f5 pn tensen,coz kena angkut2 brg lg.slalunya,aku akan stay-up smpi pkl 12 di study room.n bla aku pindah dorm,sshla jgk,coz bla aku nek jak,dormmate aku suma sda tdur.adush.tulah,spnjg dr bln 6 smpi la spm,aku ska tdur dorm org.slalunya dorm aznah,kadang2 dorm suriah,dorm shahnim@dorm c nana.smpikan,adik aku pn fed-up.slalu sgt kaco dia tdur.wahaha.sori la.





dormmate tem f5.jan 2006-jun 2006;)miss u all



ni pn dormmate aku jgk.bendahara 6,2004-2006;p



Rindu ngan smsl,rindu ngan drg suma.hope we can meet nnt.miz u all!muah!;p


p/s-HAPPY BESDAY BABAH!n slamat hari raya,maaf zahir batin;)

Dec 17, 2007

enfin,l'examen est termine!!!!;p

salam

td kami ada exam french.huhu.agak ssh la jgk coz byk yg aku xtau jwb.yg pentingnya,exam sda HABIS!!!yeaahhaaaaa...hahhahha....td kunun2,lps abis exam tu,mau pi patinoire,mau men ice skating.tp tgk2 xblh men,coz mcm ada kls 4 bdk2.ededde.sadis eh.pas2,pi cinema,manala tau ada film tgh men,coz madame ckp arini tiket just 5.50 euros jak.tp xda plak crita best.adus.apa pny malangla arini.huhu.tabah jakla..
ari rabu tu,aku,ipeyn,ummu n bib pi la bandar.pi bank n then pi tgk2 marche noel.cantik oo marche dia.byk lampu.best tngkap gambar.aku ada dgr jgk,di colmar,thn ni,marche noel dia lg meriah.waaaa...mesti bestkan??blh cuci2 mata.ehehe.



pas2,ari jumaat tu,kami xda klas ngan madame gwenaelle.cuma klas ngan madame veronique jak.yg bestnya,kami msk mskan french.buat kuih ,quiche,dessert,potato hancur(ntah apa ntah nm dia..ehehhe)really have a good time that day.lama sda nda bt kuih.mcm raya plang;)



oh ya,raya haji ari khamis nikan?kalo nda silap,20 hb,kalo ikut msia la.kalo di arab,mama blang,awl shari.4 me,that day is really special,coz aritu bkn jak hari raya haji,tp jgk besday babah!ehehe.unfortunately,xdptla bg babah hadiah.but i hope i can get into contact with him that day to wish him.;)

esk,kami akan present enquete yg kami bt aritu,sur les francais et la cuisine et l'alimentation.et apres,ptg tu,tgk wayang ngan madame!!ehehhe..bestnya!hari rabu plang,pi marche ngan madame.get to know nama2 sayur,ikan,n mcm mn rupa dia.pas2,ari khamis,sambut besday c ajiem!ada makan2,then peut-etre dgr lagu krismas.ehehhe.ari jumaat plak,pi blois!!!hahahha..best gla.ari sabtu,enfin,off to go!;p

tu jak kot.rasa best plang dpt update blog.lama sda xupdate.ehehe.so sorry~~~

p/s-terpkir mau pki bj kurung pi klas ari khamis ni.hope jdk la plan:)


tke cre!!




Dec 9, 2007

sejuk

skang ni on9 di luar library....sajuknyaaaaaaaaa
n lapar
xtau mau msk apa karang
ehehhe
salammmmmmmm;p

Dec 7, 2007

cheese tasting again!!!

salam

harini kan,tem kami klas ngan madame veronique,kami rasa byk cheese.mula2 tu,cheese kambing,rasa pahit2 sket.pas2,ada 3 ka 4 cheese lg yg nmpk mcm berkulat di tepi2 dia.geli seyh.yg pentingnya,i'm sick eating those cheese.len eh rasa dia.ada msm,masin,pahit.

ptg ni mau mendobi,pas2,byr rent.n then,kena bgtau makcik tu coz lampu di blk aku padam ni smlm.tabah jakla aku.harap benda ni blh solve la.maybe esk,kami pi cv utk bt enquete(banci) ttg pemakanan org french.huhu.malas

tu jak kot.salam:)

Dec 3, 2007

videos from cik ummu!!!

salam

ni ha videos dr cik ummu..konon2 msterpiece la..xpala,layan jalah ek!

video

hmm...apa mau ckp ah?oh ya,ari sabtu,kami jln2 pi saint pierre gare.saja jak mau tgk bus tu berhenti di mn.last2,kami jmpa satu marché ni,best gla!!!byk gla bju,buah,sayur,fruits de mer yg murah2..hope can pi sn lg la(bla usin ada..ehehhe)pas2,kelaparankan,makan di kebab.then blk,pi leclerc.shopping brg jap.tyme tulah,kak marini kol c ummu.dia ckp mau dtg pi tours,smpi ptg.wah,mmg bestla!!dpt la tgk tours tem mlm!!!

then,pkl 7.45 gtu kami pn bertolak pi bandar,mau ambil kak marini.actually dia lama sda smpi,tp ndapala.eheh.pas2 kami tmnkan dia pi satu tmpt ni,utk bt rekod suara 4 airfrance.huhu.bla abis2 jak recoding tu,mau dkt pkl 9 mlm sda.oleh krn bus paling last pn pkl 9,kami pn mkn di allo pizza.best la jgk.then,blk residence universitare n berborak smpi pkl 12 stgh

ari ahad,kami xhntr ya,just hntr smpi bwh jak.huhu.n hari ahad,mmg hujan jak satu hari tu.kerja aku arituh,cri hotel utk di uk nnt,then mcm besa la,tdoq!!ehehe.mlmnya,msk spaghetti n ayam msk merah.agak pelik,but c'est gènial!!ehehhe

minggu ni plang,kami akan mulakan klas informatique kami yg pertama.agak takut,but i hope that i can understand it well.hope so.tu jakla,salam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!