Rennais 2013-2014

Rennais 2013-2014

Jan 29, 2014

future

pernah x kamu rasa yang kamu tersalah buat pilihan?
like I shouldnt have dated him or why did I choose this profession?

well. itulah dilemma aku sekarang. aku rasa aku salah pilih profession. sekarang ni, benda yang aku betul² mau buat is; patisserie.


I know I shouldn't have said this.. but if I were to be given a second chance, I wouldn't come to France to be a scientist, I would love to learn to be a patissière instead.

sedih.

sekarang ni aku habiskan study aku ni pun separuh hati. 5 bulan saja lagi.. tapi sebelum tu kena melalui internship lagi. penat sebenarnya. tahun² internship. memanglah experience tu bagus, tapi bila kena buat benda yang ko nda berapa suka.. sengsarala jugak.

so aku kira cam mau buat kerja gila heheh. summer ni insyaAllah aku nda akan balik Malaysia. kiranya bulan 7 tu aku mau ambil kelas patisserie. and that kelas sure costs me like A LOT. 2 hari kelas aka 16h belajar pasal basic pun sudah 600 euros. Buat kat école patisserie terkemuka di Paris katanya, haruslah kut mahal. aku betul² mau. siyes mau. tapi tulah. tengok dulu cemana. di Rennes pun ada jugak but I bet harga dia lebih kurang jugak. I'll let you know when the time comes ;)

moga ak diberi kekuatan habiskan suma benda ni. aku nda sanggup. duduk sorang² lagi. bila la bole kahwin. rasa macam xakan saja. da lama tunggu. jodoh xsampai² jugak.

kehbye. take care.

3 comments:

Unknown said...

Wahh boleh jadi Julia Child! :D

rhmhrzk said...

Yg komen ni aku tau, Amah, salah acc pulak hihi

Dila Matasan said...

julia child jadi pakar masak masakan french kan aku mau jadi pakar patisserie la pulak hee